5.Veiling


Hoe start ik een veiling?
Alleen de verkoper van een kavel kan een veiling van zijn kavel starten. Deze mogelijkheid heeft de verkoper alleen als hij een bod op zijn kavel heeft ontvangen. Bij ontvangst van een bod heeft de verkoper de optie om het bod te accepteren OF een tegenbod uit te brengen OF een veiling te starten. Door te kiezen voor een veiling accepteert de verkoper het bod van de koper onder het voorbehoud dat er tijdens de veilperiode geen hoger bod binnenkomt.
Wanneer eindigt een veiling?
Iedere veiling eindigt om 20:00 op de eerste donderdag nadat minimaal 7 dagen zijn verstreken . Dit betekent dat op 1 moment per week alle actieve veiling van dat moment (die minimaal 7 dagen oud zijn) aflopen. U kunt dus iedere donderdag als vaste eindtijd van de veeveilingen noteren! Doordat Veemarkt.nl alle veilingen op een vast moment laat eindigen, kan het dus zijn dat sommige veilingen langer duren dan andere. Zo zal een veiling die op een vrijdag is gestart 13 dagen duren (de minimale periode van 7 dagen +6 dagen tot de eerstvolgende donderdag 20:00) en zo zal een veiling die op een woensdag is gestart 8 dagen duren (de minimale periode van 7 dagen + 1 dag tot de eerstvolgende donderdag 20:00).
Kan de eindtijd van de veiling verlengd worden?
Ja dat is mogelijk. Als er in de laatste 10 minuten van de veiling nog een bod binnenkomt, worden er 10 minuten vanaf het moment van bieden bij de veiling opgeteld. Dus mocht er op de donderdag om 19:53 nog een bod binnenkomen, dan is de nieuwe eindtijd 20:03. Mocht een minuut later om 19:54 een nieuw bod volgen, dan is de nieuwe eindtijd 20:04. Iedere veiling kan op deze wijze maximaal een uur verlengd worden: 21:00 is de sluitingstijd van iedere verlengde veiling en na deze tijd wordt er geen bod meer aangenomen omdat de veiling is gesloten.
Hoe kan ik in een veiling participeren?
Op dezelfde wijze als u een bod uitbrengt op een ‘normale’ advertentie, doet u dat ook op een kavel dat in de veiling zit. Alle kavels bevinden zich in de veemarktplaats, maar de kavels die worden geveild zijn daarnaast ook nog eens speciaal opgelijst via een snellink op de homepage van Veemarkt.nl. Op de pagina van het kavel brengt u een bod uit dat voldoet aan de minimale opbod-eis. U ontvangt een bevestiging van ons wanneer u de hoogste bieder op dat moment bent en wanneer u bent overboden. Als u meebiedt sturen we u ook een mailtje voordat de veiling afloopt op de vaste donderdag om 20:00.
Wat is het voordeel van een veiling?
Het interessante aan een veiling is dat de verkoper een startbod accepteert onder het voorbehoud dat er geen hoger bod tijdens de veiling binnenkomt. Dit maakt een veiling erg interessant voor zowel kopers als verkopers: De veiling geeft u als koper namelijk de GARANTIE dat u de koper van het kavel bent als u de hoogste prijs biedt : de verkoper heeft zich met de start van de veiling immers verplicht het kavel te verkopen aan de hoogste bieder. Aan de andere kant weet de verkoper zich verzekerd van een verkoop en binnen een beperkte termijn.

Vraag categoriën


1.Algemeen
2.Aan/afmelden
3.Veemarkt.nl voor kopers
4.Veemarkt.nl voor verkopers
5.Veiling
6.Kosten & Inkomsten
7.Overige vragen
8.Contact met Veemarkt.nl
Inloggen  |  Registreren

Nieuwe gebruiker?

Nieuw account aanmaken

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

X
Marktinformatie Support
Test