4.Veemarkt.nl voor verkopers


Hoe plaats ik een advertentie/kavel?
U logt eerst in uw Veemarkt account (recht bovenaan de pagina) en gaat vervolgens naar ‘Advertentie plaatsen’. Daar wordt u stap voor stap door het (eenvoudige) proces geleid.
Kan ik mijn advertentie wijzigen?
Zolang uw advertentie geen veiling betreft, kunt u uw advertentie wijzigen. Let wel: Om veiligheidsredenen worden eventuele biedingen die u op dat moment op uw kavel heeft ongeldig gemaakt. Tijdens een veiling is het niet mogelijk om een advertentie te wijzigen.
Hoe ziet een goede advertentie eruit?
Een goede advertentie bevat minimaal 3 kwalitatieve foto’s van uw kavel. Indien u certificaten of andere kwalificaties heeft, kunt u deze bestanden toevoegen aan uw advertenties.
Daarnaast is het verstandig om zo specifiek mogelijk de kenmerken van uw dier op te geven tijdens het opstellen van de advertentie in ‘mijn veemarkt’. Informatie die u niet in de standaard velden kwijt kunt, zoals stamboom en ouders, specifiek medisch verleden, eventuele medicatie en andere speciale kenmerken. Het is belangrijk om uw advertentie gelijk zo compleet en gedetailleerd mogelijk te maken. Dat voorkomt veel onduidelijkheid bij potentiële kopers en het voorkomt veel vragen. Let op: als u later uw advertentie moet wijzigen, worden eventuele biedingen op dat moment ongeldig!
Hoe trek ik potentiële kopers aan voor mijn kavel/advertentie?
Veemarkt.nl biedt iedere verkoper een aantal standaard promotie opties. (zie ook onze promotie pagina [adurl]) Hieronder vallen de mogelijkheid om uw advertentie door te emailen naar mogelijke geďnteresseerden binnen uw netwerk, de optie om een eenvoudige melding van de advertentie te maken op uw Twitter, Facebook, Hyves of Linkedin pagina en u kunt een url naar de advertentie maken, die u eenvoudig kunt sturen naar bekenden. Dit alles vindt u onder het kopje ‘interactief’ op uw advertentiepagina.
Daarnaast sturen wij alle leden die hebben aangegeven dat ze interesse hebben in nieuwe advertenties een email notificatie met een directe link naar uw advertentie.
Uiteraard kunt u daarnaast zelf het eea organiseren via email, SMS en/of telefoon
Ik heb een bod ontvangen op mijn kavel. Wat nu?
Dit bod is 7 dagen geldig. Tijdens deze 7 dagen heeft u de optie om:
-Dit bod te accepteren
-Een tegenbod uit te brengen aan deze bieder
-Dit bod te accepteren als startbod voor een veiling van uw kavel (lees voor meer informatie over veilingen onderdeel 5 van de ‘Veelgestelde Vragen’)
Uiteraard kunt u ook besluiten geen actie te ondernemen. Het bod zal dan na 7 dagen verlopen, waarna u ook niet meer met e (potentiële) koper in contact kunt komen.
Kan ik eerst een tegenbod uitbrengen en vervolgens alsnog het eerste bod accepteren of hiermee een veiling starten?
Nee. Als er een bieding binnenkomt, heeft u als verkoper de optie om OF een tegenbod uit te brengen OF met dit bod een veiling te starten (zie ‘veiling’ voor meer info) OF dit bod te accepteren. Het is niet mogelijk om van meer dan 1 optie gebruik te maken. Als 1 optie is geselecteerd worden de overige automatisch afgesloten. Door geen keuze te maken, houdt u de keuze wel open totdat de geldigheidsduur van het bod na 7 dagen is verlopen.
Kan ik mijn tegenbod terugtrekken?
Nee. Een eenmaal geplaatst tegenbod is geldig voor 7 dagen na plaatsing. Als een koper uw tegenbod gedurende die periode accepteert is er een geldige koopovereenkomst gesloten tussen u en deze koper. Mocht u met meerdere kopers tegelijk onderhandelen dan is de koop bindend met de koper die als eerste via ons systeem accepteert. Overige onderhandelingen worden na acceptatie van een bod automatisch gesloten. Indien u uw kant van de overeenkomst niet nakomt, heeft de koper de mogelijkheid om de koopovereenkomst af te dwingen via een juridische procedure. Als de geldigheidsduur van uw tegenbod is verlopen zonder acceptatie van de koper, heeft u uiteraard geen enkele verplichting jegens de koper meer.
Hoe lang is een tegenbod geldig?
Ieder tegenbod dat u uitbrengt is 7 dagen geldig vanaf het moment dat dit bod is uitgebracht.
Stel dat u bod van 1000 euro op een kavel heeft ontvangen. Dit bod is vanaf dat moment 7 dagen geldig. Vervolgens brengt u na 2 dagen een tegenbod uit van 1200 euro aan de bieder. Dit tegenbod is dan 7 dagen geldig en binnen deze periode kan de bieder weer een tegenbod van wellicht 1100 euro uitbrengen. Een totaal biedproces kan zo dus langer dan de 7 dagen geldigheidsduur van het eerste bod duren.
Let op: U kunt zelf tijdens de geldigheidsduur van uw tegenbod ook zelf een nieuw tegenbod uitbrengen. Stel dat de bieder de eerste 5 dagen nadat u een tegenbod heeft uitgebracht niet reageert, u kunt dan besluiten om op dag 6 een lager tegenbod aan de bieder uit te brengen. De geldigheidsduur van dit bod is dan weer 7 dagen, waarmee u het proces dus verlengt.
Tijdens de 7 dagen geldigheidsduur van mijn tegenbod krijg ik een hoger bod van een andere bieder. Wat nu?
Er staat u niets in de weg om tijdens een prijsonderhandeling ook met nieuwe bieders in onderhandeling te gaan. Echter uw reeds uitgebrachte tegenbod is en blijft geldig. Als de potentiële koper uw tegenbod accepteert heeft u dus een overeenkomst en worden overige (eerdere of latere) prijsonderhandelingen automatisch afgebroken. Het komt er feitelijk neer dat de eerste prijsacceptatie (u accepteert een bod, of een bieder accepteert uw tegenbod) leidt tot een verkoopovereenkomst.
Ik heb mijn kavel verkocht buiten Veemarkt.nl om. Kan ik mijn advertentie verwijderen?
Als er geen actief biedproces gaande is kunt u uw advertentie verwijderen vanuit uw persoonlijke ‘Mijn Veemarkt’ account. Echter als er wčl een actief biedproces gaande is, kunt u uw advertentie niet verwijderen. Ieder bod is namelijk 7 dagen geldig. Dus indien u een potentiële koper een tegenbod heeft gedaan dan kunt u uw advertentie niet verwijderen tot deze 7 dagen voorbij zijn.
Let dus goed op: Zo lang uw bod nog geldig is kan deze koper uw bod accepteren en heeft u een bindende verkoopovereenkomst gesloten! Het is daarom niet toegestaan om tijdens die periode uw kavel buiten Veemarkt.nl om te verkopen: u kunt immers onmogelijk uw kavel aan 2 verschillende partijen overdragen. Om deze reden is het daarom niet mogelijk om uw advertentie te verwijderen zolang er nog een bod of veiling actief is.
Het niet nakomen van gesloten overeenkomsten kan verwijdering van uw Veemarkt.nl account tot gevolg hebben, naast een mogelijke ingebrekestelling door de koper. Vraag eventuele externe bieders dus altijd om hun bod uit te brengen via Veemarkt.nl: dit kost u niets en het biedt alle partijen zekerheid omtrent de (afwikkeling van de) transactie.

Vraag categoriën


1.Algemeen
2.Aan/afmelden
3.Veemarkt.nl voor kopers
4.Veemarkt.nl voor verkopers
5.Veiling
6.Kosten & Inkomsten
7.Overige vragen
8.Contact met Veemarkt.nl
Inloggen  |  Registreren

Nieuwe gebruiker?

Nieuw account aanmaken

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

X
Marktinformatie Support
Test