3.Veemarkt.nl voor kopers


Hoe zoek ik naar een advertentie?
Allereerst selecteert u in de bovenste horizontale menubalk het dier dat u zoekt. U heeft de keuze uit Runderen, Paarden, Schapen of de overige categorie ‘Kleinvee’. Binnen de geselecteerde categorie heeft u met behulp van het linker menu de mogelijkheid om verder te specificeren op (bijvoorbeeld) Ras, Geslacht, Inentingen etc.
Let op: hoe verder u uw zoekopdracht specificeert, hoe minder zoekresultaten u zult krijgen.
Kan ik mijn zoekresultaat opslaan?
Als u via het linkermenu binnen een dier-categorie gezoekt heeft, slaat Veemarkt.nl automatisch uw laatste zoekresultaat op. U kunt dus verder door de site heenklikken en altijd weer terugkeren naar uw laatste zoekresultaat via de groene knop ‘laatste zoekopdracht’ boven in de pagina.
Hoe breng ik een bod uit op een kavel?
Allereerst dient u een Veemarkt account te hebben en in dit account ingelogd te zijn. Wanneer u vervolgens op de advertentie pagina bent, kunt u rechts klikken op ‘Plaats een bod op deze advertentie’. Hier klikt u op waarna u een formulier ziet om uw bod op te geven. Let op: een bod is altijd inclusief BTW. Op uw verzoek dient de verkoper, indien van toepassing, een (BTW) factuur te overhandigen na afhandeling van de verkoop.
Hoe lang is mijn bod geldig?
Het bod dat u uitbrengt is 7 dagen geldig. Binnen deze 7 dagen mag de verkoper uw bod op ieder moment accepteren.
Let op er is 1 uitzondering op deze periode: Als de verkoper uw bod accepteert als startbod voor een veiling wordt de periode dat uw bod geldig is éénmalig verlengd. (meer info vind u onder ‘veiling’)
Kan ik in contact komen met de verkoper?
Allereerst dient u een Veemarkt account te hebben en in dit account ingelogd te zijn. Wanneer u vervolgens op de advertentie pagina bent ziet u een contact formulier waarmee u een vraag aan de verkoper kunt stellen. Deze vraag (en het antwoord) verschijnen onder aan de advertentiepagina. Hier ziet u ook eventuele vragen die andere geïnteresseerden de verkoper hebben gesteld.
Is mijn bod anoniem?
Ja, wij geven uw gegevens niet door aan de verkoper. Uiteraard kunt u zelf beslissen uw gegevens wel te verstrekken via een bericht aan de verkoper. Veemarkt.nl verstrekt deze gegevens in ieder geval niet zelf aan de verkoper als u een bod uitbrengt.
Ik heb een tegenbod ontvangen. Wat nu?
Als u een bod op een kavel heeft uitgebracht, heeft de verkoper de optie om u een tegenbod te doen. Dit tegenbod is 7 dagen geldig. Binnen deze 7 dagen kunt u het tegenbod accepteren (tenzij de verkoper in de tussentijd via Veemarkt.nl het kavel aan een andere koper heeft verkocht) maar u kunt uiteraard ook weer een nieuw tegenbod uitbrengen.
Hoe lang is een tegenbod geldig?
Vergelijkbaar met het eerste bod, is het tegenbod 7 dagen geldig vanaf het moment dat dit bod is uitgebracht.
Stel dat u een eerste bod van 1000 euro op een kavel uitbrengt. Dit bod is vanaf dat moment 7 dagen geldig. Vervolgens ontvangt u na 3 dagen een tegenbod van 1200 euro van de verkoper. Dit tegenbod is dan 7 dagen geldig en binnen deze periode kunt u weer een tegenbod van wellicht 1100 euro uitbrengen. Een totaal biedproces kan zo dus langer dan de 7 dagen geldigheidsduur van het eerste bod duren.
Is mijn prijsonderhandeling met een verkoper exclusief?
Nee. Een verkoper kan op hetzelfde moment met meerdere kopers in een onderhandeling zitten. De verkoper besluit wiens bod hij accepteert en/of aan wie hij een tegenbod uitbrengt. Het kan dus zijn dat een andere koper binnen deze 7 dagen tot een deal komt met de verkoper doordat de verkoper zijn bod accepteert of doordat de koper een tegenbod van de verkoper accepteert.
De verkoper is met mijn bod een veiling gestart. Wat betekent dat voor mij?
Wanneer u een bod uitbrengt op een kavel heeft de verkoper de optie om uw bod te accepteren, een tegenbod te doen of een veiling op te starten. In het laatste geval accepteert de verkoper uw bod onder het voorbehoud dat er gedurende de veilperiode geen hoger bod binnenkomt.
Voor u houdt dit in dat de geldigheidsduur van uw bod éénmalig is verlengd (normaal is de geldigheidsduur 7 dagen, in een veiling is uw bod geldig tot het einde van de veiling. Meer informatie vindt u onder ‘Veiling’). Als er tijdens de veilperiode geen hogere biedingen binnenkomen heeft u na sluiting van de veiling een koopovereenkomst met de verkoper. Als er wel hogere biedingen binnenkomen, kunt u uiteraard weer meebieden.
Kan ik mijn bod terugtrekken?
Nee. Een eenmaal geplaatst bod is geldig voor 7 dagen na plaatsing van uw bod, of tot het einde van de veiling. Als de verkoper uw bod gedurende die periode accepteert of als de veiling afloopt met uw bod als hoogste bieding is er een geldige koopovereenkomst gesloten tussen u en de verkoper. Indien u uw kant van de overeenkomst niet nakomt, heeft de verkoper de mogelijkheid om de koopovereenkomst af te dwingen via een juridische procedure.
Als de geldigheidsduur van uw bod is verlopen zonder acceptatie van de verkoper, heeft u uiteraard geen enkele verplichting jegens de verkoper meer.
Is er een minimaal opbod?
Ja, zowel bij een normale advertentie als bij een veiling. Sowieso is het alleen mogelijk om een eerder uitgebracht bod te overbieden. Onderbieden is niet mogelijk. De minimale opbodverplichting werkt op basis van de volgende staffel:
t&m 50 euro met minimaal 2 euro
51 t&m 250 euro met minimaal 5 euro
251 t&m 1000 euro met minimaal 10 euro
1001 t&m 2500 euro met minimaal 20 euro
Vanaf 2501 euro met minimaal 50 euro

Vraag categoriën


1.Algemeen
2.Aan/afmelden
3.Veemarkt.nl voor kopers
4.Veemarkt.nl voor verkopers
5.Veiling
6.Kosten & Inkomsten
7.Overige vragen
8.Contact met Veemarkt.nl
Inloggen  |  Registreren

Nieuwe gebruiker?

Nieuw account aanmaken

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

X
Marktinformatie Support
Test