Voorbeeld cases

Voorbeeld van een standaard aan/verkoop via de Veemarkt.nl marktplaats

Een verkoper plaatst een kavel vanuit zijn ĎMijn Veemarktí account op de Veemarkt.nl marktplaats. Een potentiŽle koper vindt vervolgens de advertentie op onze website, bijvoorbeeld omdat hij een notificatie heeft ontvangen van ons of omdat hij actief zoekt in de Veemarkt.nl database.

De potentiŽle koper stelt wellicht eerst een vraag aan de verkoper op de advertentiepagina en krijgt op die pagina ook een (openbaar) antwoord van de verkoper. Vervolgens brengt hij een bod van 1000 euro uit via dezelfde pagina.

De verkoper ontvangt het bod per email en in zijn eigen account. Hij heeft nu 4 opties: Bod accepteren, Tegenbod uitbrengen, Veiling starten of het bod negeren. De geldigheidsduur van ieder bod is standaard 7 dagen (tenzij het een veiling betreft). Na deze 7 dagen verloopt het bod en kan de verkoper ook niet meer met de bieder in contact komen.

In dit voorbeeld brengt de verkoper een tegenbod van 1400 euro uit aan de potentiŽle koper. Deze reageert niet, waarop de verkoper na 4 dagen alsnog een lager tegenbod van 1200 euro uitbrengt. Ieder bod is 7 dagen geldig, dus ook de potentiŽle koper heeft 7 dagen om te beslissen. Binnen deze periode accepteert hij het bod en hebben verkoper en koper een bindende deal.

Beide ontvangen per email de koopovereenkomst en elkaars NAW gegevens. Afhankelijk van de gestelde verkoopvoorwaarden dient de koper het kavel zelf op te (laten) halen van de genoemde locatie of bezorgt de verkoper het kavel.

>In het geval dat de verkoper met meerdere kopers op het zelfde moment onderhandelt is de eerste (tegen)bod acceptatie (ongeacht van koper of verkoper) het winnende en bindende bod. Overige onderhandelingen worden automatisch afgesloten op dat moment.

Voorbeeld van een aan/verkoop via een veiling op Veemarkt.nl

De (potentiŽle) koper brengt een bod uit op een kavel van de verkoper. De verkoper ontvangt dat bod per email en in zijn Veemarkt account. Vervolgens heeft de verkoper de optie om het bod te accepteren, een tegenbod te doen of het bod te negeren. Een speciale optie is de mogelijkheid om dit bod te accepteren als startbod voor een veiling.

Met andere woorden de verkoper start een veiling van het kavel en garandeert hiermee dat het kavel in deze veiling wordt verkocht aan de hoogstbiedende. Er vindt op dat moment als het ware een verkoop plaats onder het voorbehoud dat er binnen de veilperiode een hoger bod binnenkomt. De winnaar van deze veiling kan die eerste potentiŽle koper zijn, als er geen ander bod binnenkomt. Maar dat kan ook een andere bieder zijn (veilingen worden sterk gepromoot op de homepage van Veemarkt.nl). Uiteraard kan degene die het eerste bod uitbracht blijven meebieden in de veiling.

Iedere veiling duurt minimaal 7 volledige dagen, waarna de veiling eindigt op de eerste donderdag nadien om exact 8 uur (20:00 CET). Concreet betekent dit dat een veiling minimaal 7 dagen duurt en maximaal 13 dagen, 23 uur en 59 minuten.

Een voorbeeld: Een verkoper ontvangt op een dinsdag om 13:50 een bod van een potentiŽle koper en besluit dat hij het bod interessant genoeg vindt als startbod voor een veiling. Hij accepteert de veilingvoorwaarden en start de veiling. De veiling loopt vervolgens 9 dagen, 6 uur en 10 minuten tot donderdag 8 uur van de volgende week (immers de eerste donderdag nadat de veiling 7 volledige dagen loopt).

Als er in de laatste 10 minuten van de veiling nog een bod wordt geplaatst, verlengt de veiling automatisch met 10 minuten. Dus indien er om 19:53 een hoger bod binnenkomt, is de nieuwe eindtijd 20:03. De definitieve sluiting van de verlengde veiling is 21:00, ongeacht of er nog een bod in de laatste 10 minuten is binnengekomen.

Wanneer de veiling eindigt is de koopovereenkomst gesloten tussen de hoogste bieder in de veiling en de verkoper. Beide ontvangen per email de koopovereenkomst en elkaars NAW gegevens. Afhankelijk van de gestelde verkoopvoorwaarden dient de koper het kavel zelf op te (laten) halen van de genoemde locatie of bezorgt de verkoper het kavel.
Inloggen  |  Registreren

Nieuwe gebruiker?

Nieuw account aanmaken

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

X
Marktinformatie Support
Test